Unieke content schrijven voor je eigen website met ChatGPT

Als je op zoek bent naar hulp bij het creëren of aanpassen van teksten voor je website, is, de inmiddels veel te veel in het nieuws komende, ChatGPT een uitstekend hulpmiddel. ChatGPT is getraind op teksten van het internet uit 2021 en is daardoor in staat om snel en nauwkeurig content te geven op welke bevel jij ook geeft.

Om het meeste uit ChatGPT te halen, is het belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken. Hier zijn vier tips speciaal gericht op het schrijven van content voor jouw website.

Wees specifiek in je beveling. 

Het is belangrijk om specifiek te zijn als je informatie vraag voor je website-teksten. Zorg dat je aangeeft wat je zoekt in je content. Bijvoorbeeld, in plaats van te vragen "Schrijf content over waarom wij [type product] verkopen", is het beter om te vragen "Schrijf content over [type product] genaamd [naam van product]. Ons [product] is uniek op [uniek punt], [uniek punt] en [uniek punt]. Daarnaast moet naar voren komen dat we al [aantal jaar] het verkopen en hoe blij al onze klanten ermee zijn."

 

Zorg ervoor dat ChatGPT jouw bedrijf kent.

Voor je vraagt om content te schrijven is het verstandig om eerst wat meer achtergrondinformatie te geven, door te vertellen hoe je bedrijf heet en wat je bedrijf doet. ChatGPT kan nu gerichter je bevel uitvoeren en al gelijk je bedrijfsnaam en informatie in de teksten verwerken.

 

Blijf doorvragen.

Je kan nooit te veel doorvragen. ChatGPT wordt niet moe of geïrriteerd als je het toch iets anders wilt hebben. Komen enkele belangrijke termen niet voor in de tekst, vraag of ChatGPT dit voor je wil verwerken in de bestaande teksten.

 

Pas de schrijfstijl van de content aan. 

Soms kan ChatGPT een te algemeen schrijfstijl als antwoord geven en past de content niet bij de rest van je website. Als dit het geval is, kan je altijd vragen of de content bijvoorbeeld in de U vorm of zelfs meer sales gerelateerd geschreven kan worden.

Door deze tips door te voeren, ben je verzekerd van een beter resultaat. Let wel op dat je niet je tekst klakkeloos overneemt. Zorg er altijd voor dat je je content omschrijft naar je eigen manier van schrijven. ChatGPT maakt daarnaast nog wel eens een fout. Bij mij gaf hij aan dat Zwitserland in de EU zit. Je moet dus altijd controleren of je content wel feitelijk klopt.

Wil je meer tips lezen?

Ga terug naar het overzicht